Piątek, 26 Kwiecień
Imieniny: Marii, Marzeny, Ryszarda -

Reklama


Reklama

Słodkości z „rolnika”


Uczniowie klasy pierwszej Technikum Żywieniowego i Usług Gastronomicznych oczarowali jury „Tartą z nadzieniem batatowym i kremem czekoladowo–buraczanym”. A jury było nie byle jakie, bo słodkości oceniali m.in.: Mariusz Cygan – szef kuchni, Hotel „Natura Mazur”, Małgorzata Sujka - cukiernik Pałac Pacółtowo, D...


  • Data:

Uczniowie klasy pierwszej Technikum Żywieniowego i Usług Gastronomicznych oczarowali jury „Tartą z nadzieniem batatowym i kremem czekoladowo–buraczanym”. A jury było nie byle jakie, bo słodkości oceniali m.in.: Mariusz Cygan – szef kuchni, Hotel „Natura Mazur”, Małgorzata Sujka - cukiernik Pałac Pacółtowo, Danuta Dunaj – Hurtownia Nabiałowa „DANA”, Elżbieta Czepanko – nauczyciel przedmiotów zawodowych ZS nr 2 w Szczytnie.


Reklama

II miejsce zajęli Julia Faryj i Maciej Marcinowski z klasy II TŻiUG za „Tartę z czarnej porzeczki i bezami”, natomiast najniższy stopień podium przypadł w udziale Natalii Wąsiki i Aleksandrze Zielińskiej z klasy II TŻiUG za Tartaletki „Czekoladowa rozkosz”. Jury koneserów smaku przyznało swoją nagrodę. Otrzymała ją „Tarta z czarnej porzeczki i bezami” przygotowana przez Julię Faryj i Macieja Marcinowskigo z klasy II TŻiUG.. Laureatów do konkursu przygotowali nauczyciele: G. Lubowiedzka, A. Durska i P. Bartko.

Reklama



Komentarze do artykułu

Napisz

Reklama


Komentarze

Reklama